Vergoeding Verzekeraars

Zorgverzekeraars geven een vergoeding als je een EHBO-cursus volgt. Ook zij vinden ‘voorkomen is beter dan genezen’. Afhankelijk van welke aanvullende verzekering er bij de zorgverzekeraar is afgesloten kun je je cursus declareren. Check altijd de polis (zoek naar eerste hulp/preventieve cursussen of ehbo) of neem contact op met jouw zorgverzekeraar. Onderstaand vind je een lijst van een aantal verzekeraars die vergoeding geven. Natuurlijk zijn er nog veel meer verzekeraars die hier aan meewerken. Dus, check je verzekeraar! De polis van de Zorgverzekeraar is altijd leidend.

verzekeraarsVERZEKERAARS DIE O.A. VERGOEDING VOOR EHBO OPLEIDINGEN GEVEN ZIJN:

Avero Achmea, De Amersfoortse, Delta Loyd, Zilveren Kruis
Menzis, Zekur, Stad Holland, Zorg en Zekerheid
Studenten Goed Verzekerd, DSW Zorgverzekeraar, OHRA

BASISVERZEKERING

Een basisverzekering vergoedt de EHBO cursus niet. Heb je geen aanvullende verzekering, dan is het juist goed om een EHBO cursus te volgen. Als jou of je gezin iets gebeurt, dan kun je de gevolgen zelf beter onder controle houden. Zo moeilijk is het namelijk niet om situaties te beoordelen en zelf te helpen.

DECLAREREN

checkJe betaalt zelf de EHBO cursus, daarna dien je je factuur en certificaat in bij je verzekeraar. Ook kan het zijn dat jouw bedrijf voor de EHBO Cursus betaalt. Let op: voor herhaling van een cursus wordt geen vergoeding gegeven door een zorgverzekeraar als er geen certificaat wordt verstrekt. EHBO BHV Zuid-Holland verstrekt altijd een certificaat na het goed afleggen van de EHBO herhalingscursus. Wanneer u een of twee jaar geleden een certificaat/brevet heeft behaald, krijgt u bij onze herhalingscursus opnieuw een pasje en de zorgverzekeraar vergoedt de crusus. Neem contact met hen op zodat je zeker weet waar je aan toe bent.

Check jouw Zorg Verzekeraar

 

Reacties zijn gesloten.