EHBO cursus op School

Veel scholen zijn goed bezig op het vlak van EHBO. Andere scholen ervaren nog drempels bij de organisatie van een EHBO cursus op School. Denk aan het gebrek van opleiders, aan materiaal en aan tijd. EHBO BHV Zuid-Holland biedt oplossingen voor leerlingen en docenten die EHBO op school willen hebben of willen geven.

EHBO cursus op schoolHoe belangrijk is het dat kinderen al EHBO les krijgen? Op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis komen jaarlijks ongeveer 140.000 jongeren terecht. Als kinderen eerste hulp kunnen verlenen, komt dat niet alleen op school, ook later op de werkvloer van goed van pas. Leerlingen van het VMBO komen vaak in beroepen terecht waar een verhoogd risico op ongevallen is. Denk hierbij aan de sectoren zorg en de bouw. Als leerlingen in deze sectoren willen gaan werken is een EHBO-certificaat vaak ook verplicht.​​ En zeg nu zelf, een slachtoffer helpen is beter dan niets doen.

WAAR WORDEN DOCENTEN EN LEERLINGEN IN ONDERWEZEN?

De ERC-richtlijnen 2015 laten toe dat iedereen kan helpen bij reanimeren. Tijdens onze EHBO opleiding op School gaan we specifiek in op het volgende:
EHBO Cursus op school• Je eigen veiligheid en ook die van het slachtoffer en andere leerlingen;
• Hoe ga je om met bloedingen en kneuzingen
• Help snel je vriend die zich verslikt en bijna stikt
• Hoe controleer je de ademhaling van het slachtoffer en hoe maak je de luchtweg vrij;
• Wat te doen als het slachtoffer niet reageert en de ademhaling abnormaal is;
• Wanneer bel je de hulpdiensten;
• Is er een AED beschikbaar en hoe gebruik je een AED;
• Kun je samenwerken bij reanimatie om oververmoeidheid te voorkomen;
• Reanimeren: borst compressie en beademingen.

Wij komen graag naar jouw school toe. Jullie hebben een schoon en geventileerd klaslokaal, wij nemen de rest mee zoals oefenpoppen, een kind-oefenpop, een baby-oefenpop, verschillende AED’s, verbanden en alles wat nodig is aan lesmateriaal voor de leerlingen en docenten. De cursus is tijdens of buiten schooluren flexibel in te plannen. Zo gemakkelijk krijg je EHBO cursus op School. Het schoolbestuur kan kiezen of dat de leerlingen een Nikta Certificaat krijgen of een EFR certificaat.

WORD ALS DOCENT OOK EHBO INSTRUCTEUR

Het is mogelijk om als docent in 2 dagen op eigen of onze locatie een opleiding tot EHBO Instructeur met reanimatie, AED en kinder-EHBO te volgen. Dit kan ook in het Engels, in het Arabisch of in het Duits. Hierna kan de docent zelf lesgeven en certificeren. Reanimatie lessen worden op scholen steeds vaker in projectweken gegeven.

EHBO cursus op School: Meer levens redden…

 

Reacties zijn gesloten.