Instructeur EHBO

instructeur ehboWil je Instructeur EHBO worden? De EFR Instructeur Cursus geeft je training om les te geven in eerste hulp en hart-reanimatie. Ook leer je lesgeven om hulp te bieden aan kinderen en baby’s. Er wordt gebruik gemaakt van diverse AED’s. Je neemt vier modules van zelfstudie door. Daarna neem je deel aan presentaties van onze EFR Instructeur Trainer en leer je hoe je op demonstratie niveau de technieken voor eerste hulp kunt demonstreren. Verder leer je hoe je cursisten kunt ondersteunen en aan kunt moedigen om noodhulp te bieden in een echte noodsituatie.

instructeur ehboHeb je een geldig EFR certificaat of vergelijkbaar, wat nog geen 12 maanden oud is, dan is het mogelijk om de cursus in 2 dagen te volgen. Na de opleiding kun je als Instructeur EHBO lesgeven in primaire zorg, secundaire zorg en zorg voor kinderen. Uiteraard worden diverse scenario’s met gebruik van AED’s geoefend. De EHBO cursus EFR Primaire en Secundaire zorg kan je geven aan iedereen die interesse heeft in een EHBO opleiding. Ook is deze instructeurs opleiding de eerste stap naar volwaardig BHV Instructeur. Wil je hier meer over weten, zie verder deze site.

De vereisten vooraf zijn:

 • Minimaal 18 jaar oud en een geldig EHBO brevet inclusief acute zorg voor kinderen (maximaal 12 maanden).
 • Heb je een EFR certificaat inclusief Care for Children en is deze nog geen 12 maanden oud, dan kun je de Instructeurs opleiding in 2 dagen volgen. Bij een vergelijkbaar certificaat van een andere organisatie, niet ouder dan een jaar, volg je eerst de voorbereiding dag, zo ook als je EFR certificaat nog niet de aantekening Care for Children heeft, zie ook EHBO voor Kinderen en Baby’s.

Voorbereiding

Maak de zelfstudie herhalingsvragen van de vier modules:

 • Algemene Richtlijnen van de Primaire en Secondaire Zorg
 • het menselijk lichaam
 • medische gebeurtenissen, de antwoorden zijn te vinden in de bijlage van je Instructeur Manual Primaire en Secondaire Zorg.
 • Care for Children Programma richtlijnen, te vinden in de appendix van de Instructeur Manual Care for Children.
 • De Instructeurs Opleiding EHBO is niet alleen leerzaam, ook geweldig om te volgen. Je leert tijdens de EFR Instructeur Cursus om als coach voor je studenten op te treden en hoe te handelen bij mensen in nood. De rol als coach is erg belangrijk om je studenten een goed gevoel te geven tijdens de cursus.

Cursuskosten

De voorbereidingscursus en de 2 daagse Instructeur EHBO cursus kosten samen € 889 euro en dit is inclusief alle verplichte EFR lesmaterialen (student en pro level) exclusief BTW en gebruik van alle materialen tijdens de cursus. Na afronding van de cursus betaal je aan de EFR organisatie in Bristol de licentie-aanvraag welke in 2023 staat op € 134,00.

De materialen in het Cursuspakket:

 • Instructeurs handleiding Primaire en Secundaire zorg, AED en Reanimatie en Zorg voor Kinderen
 • DVD Prim. Zorg en Sec. Zorg, DVD AED en Reanimatie, DVD Zorg voor Kinderen
 • Boeken en examens van alle drie de cursussen
 • EFR – EHBO Tas
 • Indien gewenst volg je na de Instructeurs Opleiding de cross over naar Nikta Instructeur, dit is een extra dag. Zie ook NIKTA Acute Zorg Instructeur De kosten hiervoor zijn € 579 euro en is inclusief de 2 e-leanings modules Acute Zorg en Acute Zorg voor kinderen en inclusief de licentiekosten voor Nikta (voor 2 jaar) en inclusief Instructeurscertificaat. Boek je direct het combi pakket (4 dagen) inclusief alle materialen, brevetpassen Nikta en EFR en Nikta licentie, dan kost dit cursuspakket in totaal € 1329,00 exclusief BTW en excl. EFRI licentie aan Bristol.

  EFR Instructeur EHBO, EFR en Nikta Cross over

  Print het Inschrijfformulier en stuur het aan ehbodenhaag@outlook.com. EHBO BHV Zuid-Holland neemt binnen vierentwintig uur contact met je op.

  Eerstvolgende Instructeur Cursus in 2023: geschiedt in overleg

  De prijzen van de beroepsopleidingen zijn vermeld exclusief BTW. De lunch en gebruik van alle materialen zijn tijdens de cursus inbegrepen.

 

Reacties zijn gesloten.