EFR Instructeur Cursus

De EFR Instructeur Cursus geeft je training om les te geven in eerste hulp, hart reanimatie en om hulp te bieden aan kinderen en baby’s. Ook wordt er gebruik gemaakt van diverse AED’s. Er zijn vier modules van zelfstudie die je doorneemt, dan neem je deel aan presentaties van onze EFR Instructeur Trainer en leer je hoe je op demonstratie niveau de technieken voor eerste hulp kunt bieden. Verder leer je hoe je cursisten kunt ondersteunen en aan kunt moedigen om noodhulp te bieden in een echte noodsituatie.

efr instructeur cursusDe EFR Instructeur Cursus duurt 2 dagen als je een geldig EFR certificaat hebt wat nog geen 12 maanden oud is. Heb je een certificaat van een andere organisatie dan volg je een voorbereidingsdag om zo kennis te maken met de manier van lesgeven van de EFR Organisatie. Na de opleiding kun je lesgeven in Emergency First Responce, Primary Care and Secondary Care, Care for Children en Reanimatie met AED. Deze cursus kan je geven aan iedereen die interesse heeft in een EHBO opleiding.

Vereisten vooraf

 • Minimaal 18 jaar oud en een geldig EFR brevet met Primaire Zorg, Secundare Zorg, Zorg voor Kinderen en AED.
 • Bij een vergelijkbaar certificaat van een andere organisatie, niet ouder dan een jaar, volg je eerst de voorbereidingsdag, zo ook als je EFR certificaat verlopen is of als je geen Care for Children hebt, zie ook EHBO voor Kinderen en Baby’s.

Voorbereiding

Maak de zelfstudie herhalingsvragen van de vier modules:

 • Algemene Richtlijnen van de Primaire en Secondaire Zorg
 • het menselijk lichaam
 • medische gebeurtenissen
 • te vinden in de bijlage van je Instructeur Manual Primaire en Secondaire Zorg.
 • Care for Children Programma richtlijnen
 • te vinden in de appendix van de Instructeur Manual Care for Children. De EFR Instructeur Cursus is niet alleen leerzaam, ook geweldig om te volgen. Je leert tijdens de EFR Instructeur Cursus om als coach voor je studenten op te treden hoe te handelen bij mensen in nood, zo ook met gebruik making van de AED.

 

Cursuskosten

De voorbereidingscursus en de 2 daagse Instructeurs cursus kosten samen € 779 euro exclusief BTW inclusief alle verplichte lesmaterialen (ex verzendkosten). Na afronding van de cursus betaal je aan EFR in Bristol de licentie-aanvraag welke in 2020 staat op € 115,00.

De materialen die in de EFRI Crewpack zitten zijn:

 • Instructeurs handleiding Primaire en Secundaire zorg, AED en Reanimatie en Zorg voor Kinderen
 • DVD Prim. Zorg en Sec. Zorg, DVD AED en Reanimatie, DVD Zorg voor Kinderen
 • Boeken: van alle drie de cursussen
 • Examens van alle drie de cursussen
 • EFR Tas
 • Indien gewenst volg je na de EFR Instructeurs Opleiding de cross over naar Nikta Instructeur, dit is een extra dag. De kosten hiervoor zijn € 510 euro en is inclusief de 2 e-learnings modules Acute Zorg en Acute Zorg voor kinderen en de licentiekosten voor Nikta (voor 2 jaar) en inclusief Instructeurscertificaat. Boek je direct het combi pakket (4 dagen) inclusief alle materialen, brevetpassen Nikta en EFR en Nikta licentie, dan kost dit cursuspakket in totaal € 1200,00 exclusief BTW en excl. EFRI licentie aan Bristol.

  EFR Instructeur Cursus met Nikta Cross over

  Print het Inschrijfformulier en stuur het aan ehbodenhaag@outlook.com. EHBO BHV Zuid-Holland neemt binnen vierentwintig uur contact met je op.

  Eerstvolgende EFR Instructeur Cursus: 10,11,12 oktober 2020

  De prijzen van de beroepsopleidingen zijn vermeld exclusief BTW. De lunch en gebruik van alle materialen zijn tijdens de cursus inbegrepen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.