BOC Instructeur

De opleiding BOC Instructeur (Instructeur Brand, Ontruiming en Communicatie) wordt gegeven conform de richtlijnen van NIKTA. Nikta is het Nederlands Instituut Kwaliteitszorg Training en Advies. De opleiding is bestemd voor personen die als Instructeur Bedrijfshulpverlening willen gaan werken. Boven alles dient veiligheid bij jou voorop te staat. Na het volgen van de opleiding BOC Instructeur kunt u in het onderdeel brand, ontruiming en communicatie van de BHV cursus lesgeven.

Bent u al in het bezit van het certificaat Instructeur Acute Zorg, dan kunt u de volledige BHV (herhalings) cursus geven. Want hiervoor dien je zowel Instructeur Acute Zorg als BOC Instructeur te zijn.

BOC Instructeur

Toelatingseisen:

Je bent in het bezit van een geldig BHV certificaat en het certificaat Ploegleider (beiden maximaal twaalf maanden oud).

U kunt deze certificaten uiteraard ook voorafgaand aan de BOC Instructeur opleiding halen. Zowel de BHV cursus als de cursus tot Ploegleider, duren beide 2 dagen. D

Opleiding BOC Instructeur duurt 5 dagen

Welke onderwerpen komen er in de opleiding aan de orde?

 • Kennis en achtergrond van de Arbo wetgeving, het BHV-plan en samenwerking met de brandweer
 • Hoe ontstaat een brand en wat zijn de verbrandingsprocessen, kennis en achtergrond hiervan
 • Lezen, oefenen, instrueren en coachen van een ontruimingsplan
  BOC Instructeur
 • Diverse leerstijlen en werkvormen worden toegepast
 • Hoe ga je coachen en feedback geven
 • De toepassing en kennis van diverse blusstoffen wordt getest
 • Je gaat een lesplan maken als ook theorie- en praktijklessen BOC verzorgen
 • Blustechnieken met diverse blussers wordt op instructeurs niveau geoefend
 • Je zal een ontruimingsoefening en Table Top oefening instrueren en coachen

Op de examendag wordt u getoetst op de taakgebieden Brand, Ontruiming, Communicatie. Ook worden de Interpersoonlijke competenties, Pedagogische Competenties, Vakinhoudelijke en Didactische competenties getoetst.

De kosten van de opleiding BOC Instructeur bedragen € 1399,00 excl. BTW. Uiteraard is de lunch, het gebruik van materialen, de examenkosten als ook het NIKTA Certificaat Instructeur BOC inbegrepen.
Slaagt u niet de eerste keer voor het Eind-examen, dan betaalt u voor een extra examendag € 200,00 excl. BTW.

Wanneer start de opleiding BOC Instructeur?

In overleg, september/oktober (examendag). De opleiding tot Instructeur gaat al door bij 4 kandidaten. Bij minder kandidaten is een privé opleiding mogelijk tegen meerprijs. De BOC Instructeur Opleiding wordt in het Nederlands, Engels en/of Arabisch gegeven. Ben je nog geen ploegleider, dan volg je deze cursus voorafgaand bij EHBO BHV Zuid Holland. Neem hiervoor nu contact op.

Nascholing BOC Instructeur

NIKTA stelt zijn kwaliteitseisen hoog en elke instructeur dient elke 2 jaar een nascholing-dag te volgen. Deze staat bij ons twee maal per jaar in de planning. In het voorjaar en in het najaar.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.