Stop de Bloeding

Basiscursus Stop de Bloeding – Red een Leven

Jaarlijks overlijden in Nederland ruim 3500 mensen aan de gevolgen van een verwonding. Bij ongeveer 40% komt dit door verlies van veel bloed.

stop de bloeding - ehbo bhv zuid hollandBij recente terroristische incidenten in Europa overleden onnodig veel slachtoffers binnen vijf minuten door ernstig bloedverlies. Ook bij ongevallen in privésfeer, op de werkvloer en bij geweldsdelicten treedt regelmatig onnodig veel bloedverlies op. Verder is de terreurdreiging in Nederland ook hoog en verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met heel veel bloedverlies wat een levensbedreigende situatie veroorzaakt als er niet snel gehandeld wordt.

Omstanders, politie en brandweer zijn sneller bij slachtoffers dan professionele medische hulpverlening. Hierdoor kunnen zij direct eerste hulp verlenen door een ernstige bloeding te stelpen. Zodoende worden de overlevingskansen van slachtoffers verhoogd. Vandaar dat nu aan iedereen de cursus Stop de bloeding – Red een leven aangeboden wordt. Natuurlijk is het handig als u al BHV-er of Eerste hulpverlener bent, echter dit is geen vereiste om de cursus Stop de Bloeding – Red een Leven te volgen.

Cursus Stop de Bloeding – Red een Leven

stop de bloeding

 • Herkennen en stoppen van een ernstige bloeding;
 • Oefenen en aanleggen van hemostatische gazen in een bloedende wond;
 • Aanleggen van een tourniquet;
 • Vaardigheden aanleren.

Na afloop van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname. Dit bewijs is 2 jaar geldig vanaf dagtekening. Voor verlenging volgt u de refresher course.

Wie kan de cursus volgen?

 • U komt hiervoor in aanmerking als de werkgever verplicht is een aantal personen met deze vaardigheid in dienst te hebben; Vraag dit bij uw werkgever na.
 • U werkt als vrijwilliger en bent EHBO-er en u wilt meer weten/leren en helpen;
 • Uiteraard bent u ook welkom als u op eigen initiatief deze cursus wilt volgen zonder vooropleiding
 • BHV-ers;
 • Brandweermannen;
 • Politieagenten.
 • Iedereen dus

Hoe meer mensen weten hoe ze ernstig bloedverlies moeten behandelen, hoe sneller er wordt ingegrepen daar deze mensen weten wat ze moeten doen. En dit is voor de slachtoffers des te beter. De kans op overleven wordt hierdoor groter. Wij allen kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van aanslagen en ongelukken dus aanzienlijk verhogen door ernstig bloedverlies meteen te stelpen. Volg daarom nu deze 3 uur durende cursus.

Cursusprijs en deelname

De kosten voor de basiscursus bedragen € 65,00 ex BTW per persoon. De cursus gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Onze maximale groepsgrootte per instructeur is 6 personen en de cursus wordt volledig coronaproef gegeven.

Geef u nu op meld u hier aan

Reacties zijn gesloten.