Medical Oxygen Provider

zuurstofBij de cursus Medical Oxygen Provider leer je de ins en outs van zuurstof toedienen bij o.a. waterongevallen en duikongevallen, want zuurstof geven is een must. Zuurstof wordt altijd meegenomen naar duiklocaties. Het is ook een must in deze tijd om zuurstof en getrainde hulpverleners in het zwembad te hebben.

Bij grote evenementen waar alcohol of drugs gebruikt wordt, zijn ook steeds vaker hulpverleners die zuurstof kunnen toedienen. Ook is het van belang dat mensen die bedwelmd zijn door gevaarlijke stoffen, zoals chloor en ammoniak of door een graslekkage, op een verantwoorde manier snel medische zuurstof krijgen. Je moet worden getraind om medische zuurstof in de Chemische Industrie te geven. De Medical Oxygen Provider Cursus van NIKTA zich op al deze branches. We noemen het ook wel MOP cursus.

Tijdens de cursus Medical Oxygen Provider krijg je veel achtergrond informatie over het gebruik van zuurstof. We bespreken de voordelen en de risico’s van zuurstof, alsook hoe met zuurstof om te gaan. Uiteraard geven we bij EHBO BHV Zuid-Holland veel praktijk oefening. Je gaat oefenen door in verschillende scenario’s eerste hulp te verlenen en zuurstof toe te dienen.

  • Het geven van zuurstof bij slachtoffers die aanspreekbaar zijn;pocket masker
  • Hoe geef je zuurstof bij slachtoffers die nauwelijks aanspreekbaar zijn;
  • Als een slachtoffer bewusteloos is, welk systeem gebruik je dan;
  • Geef zuurstof aan twee slachtoffers tegelijk;
  • Hoe geef je zuurstof als slachtoffers niet meer ademen.

Tijdens de cursus maken wij gebruik van een zuurstof koffer waarbij wij het MTV (Manually Triggered Ventilator) Systeem wordt gebruikt. Hiermee kun je een bewusteloos niet ademend slachtoffer volledig honderd procent zuurstof geven. Verder zullen we gebruik maken van pocket maskers met zuurstof aansluiting, het continue flow systeem, de beademingsballon en het vraagsysteem.

CURSUSVEREISTEN EN KOSTEN

Medical Oxygen ProviderVoor deelname aan deze cursus verwachten we dat je een geldig EHBO brevet hebt zoals NIKTA Acute Zorg of  EFR Primaire en Secundaire Zorg met hartreanimatie. Uiteraard kan dit ook van een andere organisatie zoals het Rode Kruis of Oranje Kruis zijn.

Medical Oxygen Provider

De cursus Medical Oxygen Provider inclusief certificaat en lesmateriaal: € 249,00 ex BTW en het certificaat is 2 jaar geldig indien er binnen 10 tot 14 maanden een proeve van bekwaamheid wordt gedaan, deze kost 99 euro ex BTW. Ook de lunch inbegrepen en uiteraard gebruik van de zuurstofkoffer. Elke cursist krijgt bovendien zijn eigen beademingsmasker met reservoir.

Her-certificering na twee jaar voor Medical Oxygen Provider inclusief certificaat: € 229,00 ex BTW.

Pocketmasker/mondkapje of overige materialen zijn tijdens de cursus aan te schaffen.
Cursus duur: 1 dag van 9-16.00, de proeve van bekwaamheid duurt een halve dag.

De MOP cursus staat gepland op 17 september, 22 oktober en 29 januari 2021. voor de proeve van bekwaam sluit je in de middag aan op een van bovenvermelde dagen.

Medical Oxygen Provider Instructeur

Ben je NIKTA Instructeur en wil je uitbreiden met de optie tot Medical Oxygen Provider Instructeur, neem contact met ons op want we organiseren deze opleiding al vanaf 3 kandidaten. De opleiding tot instructeur duurt 1 dag en kost 359 euro inclusief Instructeurs Certificaat en O2 boekje. Je dient Instructeur Acute Zorg te zijn of vergelijkbaar van een andere organisatie als ook een geldig MOP certificaat (of vergelijkbaar) te hebben. Volgende Instructeurs opleidingen zijn 2 oktober, 13 november en in 2021: 3 februari. Geef je nu op!

 

Ben je duiker en wil je uitsluitend de Emergency Oxygen Provider cursus volgen, neem dan contact op, deze cursus geven we via het wereldberoemde PADI Systeem.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.