EHBO Gastouder NIKTA

Je bent als gastouder en kinderopvang verantwoordelijk voor de kinderen van anderen. Kinderopvang brengt risico’s met zich mee en jij speelt als gastouder hierin een grote rol. Denk hierbij aan de vijf meest voorkomende gevaren bij kinderen: verslikken en verstikken, verbranden (aan elketra), vergiftiging (medicijnen, wasmiddel etc), verdrinken en vallen. Als Gastouder verleen je dus eerste hulp op het moment dat een kind verwond raakt.
Het Nederlands Instituut voor Kwaliteitszorg, Training en Advies (NIKTA) heeft hierop de cursus ‘Acute Zorg bij Kinderen’ ontwikkeld. Deze cursus is een door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap erkende en goedgekeurde EHBO-opleiding voor gasthouders en kinderopvang.

De Cursus Acute zorg bij Kinderen bestaat uit zelfstudie, praktijk oefeningen en een examen. De cursus wordt in 1 dag gegeven. Vooraf lees je het boekje en maak je de herhalingsvragen, vervolgens bespreken we de vragen en antwoorden tijdens de cursus.

WAT OEFEN JE BIJ ACUTE ZORG BIJ KINDEREN?

• preventiemaatregelenbaby ann
• het controleren van het bewustzijn van het kind
• stabiele zijligging
• reanimatie bij kind en baby volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad
• stoppen van ernstige bloedingen
• draaien van buik naar rug en omgaan met rugletsel
• omgaan met shock
• AED (optioneel)
• omgaan met kleine ongelukjes en het nodige over diverse kinderziektes

Iedereen van 18 jaar en ouder kan aan de cursus Acute Zorg voor Kinderen deelnemen. Nadat je de cursus met goed gevolg hebt afgerond ontvang je het certificaat en de brevet-pas Acute zorg voor Kinderen van het NIKTA. Deze is 12 maanden geldig is.

Kosten en duur van de cursus:Gastouder

Acute Zorg voor Kinderen inclusief het NIKTA certificaat en brevet is € 179,00. Het cursusboekje kost € 29,00. Voor Gastouder Bureau’s of Kinderopvang Organisaties hanteren wij bovendien speciale tarieven en komen wij ook op locatie. Ook wordt de cursus Acute Zorg voor Kinderen in het Arabisch aangeboden. Neem hiervoor contact met ons op. Elk jaar doe je een herhalingscursus Acute Zorg voor Kinderen, welke inclusief het NIKTA certificaat € 149,00 kost. Bij Nikta vind je de geregistreerde certificaten terug.

De cursus duurt 1 dag en wordt verzorgd met lunch. Wilt u de cursus met een online e-learning module volgen? Neem contact op. Cursisten die de e-learning niet vooraf hebben gemaakt, kunnen wij helaas niet in deze cursus toestaan.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij geven de opleiding in Den Haag, Valkenburg Gem. Katwijk en natuurlijk ook bij jou op de werkvloer. De cursus gaat al door bij 3 personen. Uiteraard zijn in overleg, privé cursussen (1-2 personen) op de door u gewenste datum ook mogelijk.

EHBO Gastouder en Kinderopvang

 

Reacties zijn gesloten.