Helpen of doorlopen?

Nu we anderhalve meter afstand houden van een ander, kunnen we hen dan wel helpen als er zich een ongeval ontstaat? Net zoals wij al bedacht hadden heeft de Nederlandse Reanimatie Raad aangegeven dat we bij personen alleen nog kijken of ze ademen, dus niet meer luisteren en voelen bij een slachtoffer. Van belang is om van het hoofd en de handen af te blijven. En nu valt je collega om…. wat nu….. begin je nadat je denkt dat hij niet meer ademt en je 112 gebeld hebt, direct met reanimeren? Doe het veilig en geef alleen borstcompressies, dus geen mond op mond beademing. Indien in je bezit plaats, je een mondkapje en trek je handschoenen aan. Want zodra de AED arriveert dien je de elekctroden op het lichaam van het slachtoffer te plakken. Ook is het verstandig niet tegenover een andere hulpverlener te zitten als er geen anderhalve meter tussen zit. Let dus op je eigen veiligheid en gebruik je gezond verstand is ons advies.

Vergeet nooit 112 te bellen, 112 daar red je levens mee!

Reacties zijn gesloten.