Hoe te handelen bij hartaanval

Nu het continue over het Corona virus gaat willen wij er voor zorgen dat andere gebeurtenissen niet vergeten worden.

Hoe te handelen bij hartaanval, want het is nog steeds belangrijk om mensen die dit krijgen te helpen.

1) Denk aan eigen veiligheid alvorens je naar het slachtoffer toegaat. 2) Reageert een slachtoffer niet op aanspreken en schudden (want dat kun je nog steeds als beste doen) bel 112 want een ambulance heb je zeker in dit geval nodig. 3) Zet je telefoon op de luid-speaker en laat een AED halen indien deze beschikbaar is. 5) Volg instructies van de centralist op. 6) Controleer de ademhaling door goed over het slachtoffer te kijken, als je niet wilt luisteren en voelen. 7) Zie je totaal geen beweging / is er geen effectieve ademhaling, start met reanimatie. 8) Denk er aan, eigen veiligheid eerst, dus als je niet wilt beademen in deze periode, geef dan in ieder geval compressies, je neemt dan het pompen van de hartfunctie over. 9) Ga door met compressie geven en zet de AED in werking. Als er een 2e hulpverlener is, wissel om de 2 minuten af. 10) Blijf doorgaan totdat de ambulancedienst het van je overneemt.

Laten we in deze tijd extra aandacht hebben voor onze medemensen.

 

Reacties zijn gesloten.